Zapiekane krewetki w sosie z białego wina może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,38 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka wina, pieprzu cayenne, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sos Z Białego Wina, Kurczak w sosie z białego wina, oraz Małże z sosem z białego wina.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj skórki z krewetek i gotować przez 2 minuty, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do średniej, i dodać pory, marchew i szalotki. Przykryć i gotować przez 2 minuty, aby pocić warzywa. Doprawić papryką i pieprzem cayenne i dobrze wymieszać. Wymieszaj koniak, białe wino, wodę i wywar rybny. Dusić delikatnie przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno
Stado Ryb
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Piersi Bażanta Jeśli)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Uncje Płynu świeżej Wody
Słonina Wieprzowa
Koniak
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Odcedzić płyn z patelni do innej patelni, wyciskając wszelkie soki z skórek krewetek i warzyw. Odrzuć ciała stałe. Odcedzoną ciecz odcedzić na ciepło i wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem i dusić przez 5 minut na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Wyjąć z ognia i ubić żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Na oddzielnej patelni podgrzej pozostałą oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj krewetki; gotować i mieszać przez około 1 minutę. Podziel krewetki równomiernie między cztery dania bezpieczne w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Polać sosem każdą porcję krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
8
Umieść naczynia na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
9
Dusić dania z krewetek na 2 do 3 minut, lub aż ładnie rumiane na górze.