Krewetki Z Solą I Pieprzem Ze Smażonym Szpinakiem
Krewetki Salt & Pepper ze smażonym szpinakiem to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 35 porcjami. Jedna porcja zawiera 47 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Williams Sonoma ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 19 minut. Jeśli masz szpinak, fleur de sel, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki z solą i pieprzem z tajskim smażonym ryżem, Sól I Pieprz Krewetki, oraz Krewetki Z Solą I Pieprzem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W elektrycznej frytkownicy wlać olej na głębokość 3 cali i podgrzać do 191° zgodnie z instrukcjami producenta. Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.Pracując partiami, smaż szpinak, obracając raz, aż będzie chrupiący, około 2 minut na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć szpinak na przygotowaną blachę do pieczenia, aby osuszyć. Smażony szpinak przyprawiamy fleur de sel, a następnie przekładamy na talerz.
Dodać czosnek do frytkownicy i smażyć, aż lekko rumiane i chrupiące, o 2 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Posypać czosnkiem szpinak i przykryć, aby zachować warm.In duża patelnia na dużym ogniu, ogrzać 3 Tbs. olej. Pracując partiami, umieść krewetki w jednej warstwie na patelni. Doprawić fleur de Sel i pieprzem. Gotować krewetki, obracając raz, aż rumiane po obu stronach i nieprzezroczyste w całym, o 3 protokół na partię. Doprawić więcej fleur de Sel i pieprzem.
Przelać krewetki do rozgrzanej miski i podawać natychmiast ze smażonym szpinakiem.
Służy 6.Williams-Sonoma Kitchen