Krewetki z pomidorem i fetą
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 55 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32 i kosztuje 48 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomidorów w puszkach, ryżu, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Krewetki z pomidorem i fetą, Grillowane krewetki z pomidorem i fetą, oraz Pieczone krewetki pomidorowo-Feta.
Instrukcje
Gotować i mieszać cebulę w gorącym oleju w dużej patelni na średnim ogniu 3 min.
Dodać pomidory, Wino i oregano; dobrze wymieszać. Zmniejszyć ogień do minimum; gotować 5 min. lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj krewetki. Gotować 3 min. lub aż krewetki są różowe, często mieszając.
Posypać serem; gotować 1 min. Natkę pietruszki wymieszać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.