Krewetki z pieczoną papryką
Krewetki z pieczoną papryką to danie główne, które serwuje 6. Za $2.75 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 261 kalorii, 21g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką paprykę, ocet z białego wina, mielony kminek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 69%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kolacja dziś wieczorem: Sałatka z krewetek i pieczonej papryki, Krewetki pieczone czosnkowo z czerwoną papryką i wędzoną papryką, oraz Krewetki Krewetki i ryż Nadziewane pieczoną papryką.
Instrukcje
Pokrój paprykę na pół; usuń łodygi i nasiona. Broil skórą do góry 4 cale. od upału, aż skórki zostaną pokryte pęcherzami i poczerniałe. Natychmiast umieść paprykę w misce; przykryj i odstaw na 15-20 minut.
W międzyczasie połącz fasolę, pomidory, cebulę, kolendrę i jalapeno w dużej misce. Zdejmij i wyrzuć zwęgloną skórkę z papryki.
Pokroić w cienkie 1-calowe. paski; Dodaj do mieszanki pomidorów i odłóż na bok.
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz sok z cytryny, olej, płatki pieprzu, sól i kminek; dodaj krewetki. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 30 minut.
Do dressingu połącz olej, ocet, sok z cytryny, kolendrę, sól i cayenne w blenderze; przykryj i przetwarzaj do uzyskania gładkości.
Dodaj awokado; przykryj i pulsuj, aż się zmiksuje.
Odcedź i wyrzuć marynatę z krewetek. Na dużej patelni smaż krewetki przez 3-5 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
Dodaj do mieszanki pieprzu.
Dodaj 1/2 szklanki sosu z awokado; wrzuć do płaszcza. Przełóż łyżkę do szklanek lub misek; podawać z pozostałym dressingiem z awokado.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki można łączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Bodega Norton Brut rosé z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Bodega Norton Brut Rose
Intensywne aromaty czerwonych owoców, truskawek i jagód. Młody, świeży. Przyjemny z długim wykończeniem.