Krewetki z orzechów laskowych w liściach endywii
Krewetki z orzechów laskowych w liściach endywii to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 36 porcjami. Jedna porcja zawiera 40 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka soku z cytryny, krewetki, seler liści, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sałatka Z Jabłkami, Serem Pleśniowym I Orzechami Laskowymi Na Liściach Endywii, Sałatka Z Krewetek I Awokado Na Liściach Endywii, oraz Mus Łososiowy Liście Endywii dla podobnych receptur.
Instrukcje
W talerzu ciasto, grzać orzechy laskowe przez około 10 minut, lub aż będą pachnące i rumiane.
Przenieść gorące orzechy do ręcznika kuchennego i pocierać je razem, aby usunąć skórki.
Niech orzechy ostygną całkowicie, a następnie grubo posiekać.
W międzyczasie doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia z roztrzaskanym czosnkiem.
Dodaj krewetki i gotować, aż nieprzezroczyste, o 2 protokół.
Odcedzić i ostudzić; wyrzucić czosnek.
W dużej misce ubić sok z cytryny z mielonym czosnkiem, 1/2 łyżeczki soli i dużą szczyptą pieprzu.
Ubić z orzechów laskowych i oliwy z oliwek, następnie wymieszać z bazylią, liśćmi selera, cebulką i 2 łyżkami posiekanych orzechów laskowych.
Grubo pokroić krewetki i dodać do dressingu. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Ułóż liście endywii na dużym talerzu i łyżka sałatki z krewetek na nich.
Posypać pozostałą 1 łyżką orzechów laskowych i podawać.