Krewetki w żółtym sosie
Krewetki w żółtym sosie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 24g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.9 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać nasiona kolendry, sos rybny, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Przegrzebki i krewetki z żółtym ryżem, Thai Yellow Curry Shrimp, oraz Żółte Curry z krewetkami i warzywami.
Instrukcje
Aby przygotować pastę przyprawową, połącz pierwsze 9 składników w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj pastę przyprawową do patelni; smażyć 1 minutę lub do pachnącego.
Dodaj mleko kokosowe i krewetki; dusić 4 minut lub aż krewetki są zrobione.
Dekoruj kolendrą, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.