Krewetki w sosie cytrynowym: Garides Avgolemeno
Krewetki w sosie cytrynowym: Garides Avgolemeno jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 15g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pomidory, jajka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Avgolemeno (rosół z sosem jajko-cytryna), Garides Tourkolimano (Krewetka Grecka), oraz Dolmades Z Sosem Avgolemeno.
Instrukcje
Marynuj krewetki w oliwie z oliwek, oregano i czosnku 30 minut
Rozgrzej grill. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Przesuń 4 krewetki na każdy szpikulec.
Umieść na gorącym grillu i zaznacz szybko po obu stronach, nie gotując ich.
Umieścić je w naczyniu do pieczenia i wlać bulion rybny na krewetki z pomidorami i wstawić do piekarnika na około 4 protokół.
Wyjąć z piekarnika, wyjąć krewetki z naczynia do pieczenia i umieścić na talerzu.
W misce ubić jajka i sok z cytryny. Powoli wlać bulion rybny z pomidorami i włączyć go do pienienia. Doprawić solą i pieprzem.
Polać krewetkami i posypać natką pietruszki.
Podawać na ciepło, jako przystawkę.