Krewetki smażone z kapustą Napa
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Krewetki smażone z kapustą Napa może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 14g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz paprykę, skrobię kukurydzianą, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Podsmażona kapusta Napa, Podsmażona Kapusta Napa Z Grzybami I Boczkiem, oraz Podsmażona kapusta Napa z czosnkiem, świeżym Chile i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym rondlu.
Dodać żeberka z kapusty i gotować przez 10 sekund.
Dodać liście i gotować przez 20 sekund.
Kapustę odcedzić i opłukać pod zimną wodą; dobrze spuścić.
W małej misce, połączyć rosół z kurczaka skrobi kukurydzianej, czarny sos sojowy, olej sezamowy i biały pieprz, aby sos.
Ogrzać wok na dużym ogniu przez 45 sekund.
Dodać olej z orzeszków ziemnych i zawirować do pokrycia wok.
Dodać imbir i gotować przez 10 sekund. Wymieszać czosnek i gotować przez 10 sekund.
Dodaj krewetki w jednej warstwie i gotować, obracając raz, aż zaczną się włączyć różowy i zwijają się, o 15 sekund na stronę.
Dodać całą kapustę i smażyć przez 2 i 1/2 minuty. Zrób studnię w środku, przesuwając mieszaninę na bok woka. Sos wymieszać i wlać do studni. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, smażenia mieszać.
Przełożyć na talerz, posypać papryką i podawać.