Krewetki sezamowe z sosem Kolendrowo-limonkowym
Krewetki sezamowe z sosem Kolendrowo-limonkowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 36 porcjami. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 49 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, szalotki, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Krewetki Chili Lime z sosem jogurtowym z kolendry, Cilantro Lime Grillowane krewetki z kremowym sosem z awokado, oraz Popcorn Shrimp Taco z kukurydzą Salsan i sosem Cilantro Lime.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku. Blachę do pieczenia wyłożyć folią; odstawić.
Na talerzu ułożyć nasiona sezamu; odstawić.
Połączyć majonez, kolendra, sok z limonki, sos sojowy, olej sezamowy, pieprz cayenne, i szalotki w średniej misce; odstawić.2
Miejsce krewetki w dużej misce, dodać olej roślinny, sól, i pieprz, i wrzucić do herbu. Dip po jednej stronie każdej krewetki w tosty sezamu, szaszłyk, i miejsce na przygotowanej blachy do pieczenia, nasiona-side up.
Piec, aż krewetki są twarde w dotyku, o 5 do 7 protokół.
Podawać natychmiast z sosem zanurzeniowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.