Krewetki Przyprawione Na Gorąco
Krewetki przyprawione na gorąco mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz sherry, szalotki, imbir, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Przyprawione Krewetki Kokosowe, Przyprawione Pomidory I Krewetki, oraz Rigatoni z przyprawionymi krewetkami, pomidorami i chorizo.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym szerokim rondlu i wrzucić szalotki, czosnek i imbir.
Wszystko energicznie mieszaj, aż cebula zacznie więdnąć, a następnie wrzuć krewetki, ponownie mieszając. Przykryć patelnię i niech wszystko gotować przez około 5 protokół; następnie, zdjąć pokrywkę i wlać sherry. Ponownie wymieszać, następnie przykryć patelnię, aż krewetki zostaną ugotowane i nie będą już szkliste w środku. Smak; w razie potrzeby dodaj posypkę solą.
Wlej do dużej płytkiej miski, upewniając się, że nie stracisz wszystkich kawałków cebuli, czosnku i imbiru i natychmiast zanieś do stołu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Anne Amie Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Anne Amie Pinot Gris]()
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.