Krewetki Po Grecku Z Papryką Faszerowaną Fetą
Greckie krewetki z papryką nadziewaną fetą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 9,28 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 60g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać 2 cebula, oliwa z oliwek, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wiele osób robiło ten przepis, a 160 powiedziało, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grecka papryka faszerowana serem Feta, Papryka Faszerowana Po Grecku, oraz Papryka Faszerowana Po Grecku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Połącz fetę, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny, skórkę z cytryny, 2 łyżki oregano i 2 łyżki natki pietruszki w dużej misce. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać i rozgnieść do uzyskania gładkiej konsystencji. Papryki studzimy z fetą i układamy pionowo w stelażu jalapeno lub małym, natłuszczonym naczyniu zapiekanym. W przypadku tych ostatnich użyj folii, jeśli to konieczne, aby pomóc utrzymać je na miejscu.
Umieść w piekarniku i piecz, aż ser będzie bąbelkowy i lekko rumiany 15 do 20 minut.
Tymczasem dodaj krewetki, czosnek, 2 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki wermutu, szczypta soli i szczypta czarnego pieprzu do średniej miski i wrzucić do połączenia.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 7 protokół.
Dodać pomidory koktajlowe i pozostałe 1/4 szklanki wermutu. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory zmiękną i utworzą cienki SOS. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zmniejszyć ciepło do średniego i dodać krewetki. Wymieszać, przykryć i gotować, aż krewetki są nieprzezroczyste i różowy, 3 do 8 protokół w zależności od wielkości. Nie przegotować.
Zdjąć patelnię z ognia i posypać miętą, pozostałym oregano i pozostałą pietruszką.
Podawać natychmiast z papryką. Potrawa może być podawana również w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio