Krewetki kreolskie z czosnkiem i cytryną

Krewetki kreolskie z czosnkiem i cytryną
Krewetki kreolskie z czosnkiem i cytryną to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.79 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kreolski przypraw, czosnek, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hawaiian Shrimp Truck Special (Garlic Lemon Butter Shrimp), Cytryna Czosnek Krewetki, oraz Krewetki z cytryną i czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, wrzucić krewetki z czosnkiem, kreolski przyprawy i papryka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa KreolskaPrzyprawa Kreolska
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Na patelni, podsmaż krewetki w oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając krewetki raz, aż tylko biały w całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać sok z cytryny i pietruszkę i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn