Krewetki i przegrzebki w sosie czosnkowym
Krewetki i przegrzebki w sosie czosnkowym to pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. Na 3,61 zł / porcja, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka szalotki, krewetki, pietruszka liści, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki Cajun z czosnkowym sosem śmietanowym parmezanem, Krewetki i Gnocchi z czosnkowym sosem śmietanowym parmezanem, oraz Chrupiące panierowane krewetki panierowane z kwaśną śmietaną i sosem czosnkowym Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: drobny sitko
W dużej patelni saute, rozgrzać 1/4 szklanki oleju i gotować czosnek i szalotka, aż półprzezroczyste, o 2 protokół. Patelnię rozpuścić z winem, dodać natkę pietruszki, bazylii i tymianku, a płyn zmniejszyć o połowę. Za pomocą drobnego Sitka odcedzić redukcję do czystego rondla i dodać śmietanę. Na małym ogniu, niech SOS zmniejszyć do średniej grubości. Do pustej teraz patelni saute, dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, przegrzebki saute, gotuj, aż będzie nieprzejrzyste i wyjmij na talerz w ciepłym miejscu. Następnie użyć tej samej patelni do saute krewetki tylko aż różowy, i usunąć do naczynia użytkowego.
Dodaj sos śmietanowy do saute pan wrzucić odsączone makaron lub ryż z sosem śmietanowym i owoce morza, rezerwując kilka przegrzebki i krewetki na górze.
Przełożyć do naczynia i posypać serem, jako ozdoba. Ułóż krewetki i przegrzebki na górze i udekoruj gałązkami bazylii.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.