Krewetki Garam Masala
Przepis krewetki Garam Masalan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę marynatę. Udaj się do sklepu i odbierz wino, sól, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Garam Masala, oraz Garam Masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać krewetki równomiernie garam masala; odstawić 5 minut.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj paprykę i cebulę; smażyć 5 minut lub aż warzywa będą chrupiące-miękkie.
Dodaj krewetki; smażyć 3 minuty lub do krewetki są zrobione. Wymieszać w winie, 3 łyżki kolendry, sól i czarny pieprz. Gotować 30 sekund.
Posypać pozostałą 1 łyżką kolendry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio