Krewetki Bayou z cytryną-rozmaryn Aioli
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 32 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 35 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynowe kliny, skórkę cytrynową, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Marynowane krewetki ze szczypiorkiem cytrynowym Aioli, Grillowane krewetki ze świeżą cytryną Aioli, oraz Bayou Smażone Krewetki.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać składniki aioli aż dobrze wymieszane.
Ciepło 12-calowy nonstick patelni na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżeczki oleju; tilt patelnia lekko płaszcz dolnej.
Dodaj krewetki; posypać równomiernie przyprawami z owoców morza. Gotować 3 do 5 minut, często mieszając, aż krewetki są różowe.
Służyć, miejsce krewetki i wszelkie soki do gotowania na półmisku. Na talerzu ułożyć gałązki rozmarynu i cytryny.
Podawać z aioli i w razie potrzeby, wykałaczki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.