Kremy kokosowo-czekoladowe
Kremy czekoladowo-kokosowe mogą być dokładnie tym, czego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 18 porcji, każda zawiera 306 kalorii , 3 g białka i 21 g tłuszczu . Za 32 centy za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga kokosa, wiśni maraschino, półsłodkich kawałków czekolady i odparowanego mleka. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 20 minut . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Podobne przepisy obejmują Bardzo kokosowe ciasto z bardzo kokosowym kremem maślanym , Bezpieczne tostowane ciasto czekoladowe z kokosowymi ciasteczkami z makaronikami czekoladowymi i Tarty czekoladowo-kokosowe .
Instrukcje
Włóż kokos do blendera; przykryj i miksuj, aż będzie drobno posiekany. W misce nadającej się do mikrofalówki rozpuść chipsy czekoladowe i mleko; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z cukrem pudrem, 1-1/4 szklanki kokosa, orzechami pekan i wiśniami. Przykryj i schłódź w lodówce przez 2 godziny lub do momentu, aż stwardnieje. Odłóż resztę kokosa na bok.
Uformuj z mieszanki czekoladowej kulki o średnicy 2,5 cm; obtocz w pozostałym kokosie.
Umieścić na blachach do pieczenia wyłożonych papierem woskowanym. Schłodzić przez 2 godziny lub do momentu stwardnienia. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.