Kremowy succotash
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów wegetariańskich bezglutenowych, bezmlecznych i lakto ovo, kremowy succotash może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 62 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 8 g białka i 4 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 osobom. Jeśli masz pod ręką majonez, kukurydzę, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilku osobom bardzo smakowało to danie. 66 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 59%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także Kremowy Succotash, Kremowy Succotash Confetti i Kremowy Sukcotash z Kurczaka.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj fasolę lima i wodę. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 10 minut.
Dodaj kukurydzę; wrócić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić jeszcze 5-6 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Odpływ; ostudzić przez 10-15 minut.
W międzyczasie w dużej misce wymieszaj majonez, musztardę, cebulę w proszku, czosnek w proszku, sól i pieprz. Wymieszaj mieszankę fasoli, pomidorów i cebuli.
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to świetny wybór do Succotash. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.