Kremowy Pomarańczowy Placek Lodowy
Kremowy pomarańczowy placek lodowy jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 213 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, betty cukier cookie mix, pomarańczowy sorbet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Kremowe Lody Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. w średniej misce, wymieszać mix cookie i masło, aż dobrze wymieszane (mieszanina będzie kruchy).
Reserve 1 1/2 szklanki mieszaniny okruchów; odstawić. W ungreased 9-calowy szklany talerz pie, naciśnij pozostałą mieszaninę nad dolną i górną stroną płyty; nakłuć widelcem.
Piec 16 do 18 minut lub do jasnego złotego koloru. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W międzyczasie, na nieprzetworzonym arkuszu cookie, posypać pozostałą mieszaninę okruchów.
Piec 10 do 11 minut lub do momentu, gdy krawędzie mieszaniny okruchów zaczną brązowieć. Ostudzić na blasze, około 30 minut.
Podczas gdy skorupa i mieszanka okruchów są chłodzenia, miejsce sorbet i lody w lodówce, aby zmiękczyć. Miarka połowa zmiękczony sorbet na skorupie; rozprzestrzeniać się na pokrycie skorupy.
Posypać 1/2 szklanki okruchów. Scoop wszystkich zmiękczonych lodów na sorbet i okruchy; rozłożone na pokrycie.
Posypać 1/2 szklanki okruchów. Miarka pozostała połowa sorbetu na lody i okruchy.
Posypać pozostałą okruchy 1/2 szklanki. Zamrażać aż do uzyskania jędrności, 4 do 6 godzin lub przez noc.
Odstawić na 15 minut, aby zmiękczyć przed cięciem.