Kremowy makaron z groszkiem i rukolą
Jeśli masz w pobliżu 25 minut do spędzenia w kuchni, kremowy makaron z groszkiem i rukolą może być świetnym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 23 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, groszek, estragon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Kremowy makaron Peppadew z rukolą i orzeszkami piniowymi, Kremowy makaron Peppadew z rukolą i orzeszkami piniowymi, oraz Kremowy makaron z krabem i groszkiem.
Instrukcje
Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami pakietu. W międzyczasie gotuj groszek i czosnek na osobnej patelni z wrzącą osoloną wodą przez 3-5 minut, do miękkości.
Dobrze spuścić, zachowując część wody.
Włożyć groszek, czosnek i rukolę do robota kuchennego z 2 łyżkami wody do gotowania makaronu. Whizz do bardzo szorstkiej czystej.
Powrót makaron na patelnię. Wymieszać mieszaninę grochu, mascarpone, estragonu i skórki z cytryny oraz sok. Doprawić solą i pieprzem i podawać z chrupiącym chlebem.