Kremowy, lekki makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu, ser Pecorino romano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lekki makaron z serem z kalafiorem, Lekki i zdrowy Chipotle makaron z serem, oraz Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połączyć squash, bulion, mleko, i czosnek w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż squash jest miękka po przekłuciu widelcem, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Nóż Do Obierania
Bulion
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Umieścić gorącą mieszaninę squasha w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj sól, pieprz i grecki jogurt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt Grecki
Pieprz
Sól
6
Zdejmij środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Umieść mieszankę squasha w misce; wymieszaj Gruyre, pecorino Romano i 2 łyżki Parmigiano-Reggiano. Mieszać aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sól
10
Dodaj makaron do mieszanki do squasha i mieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Makarony
11
Rozprowadź mieszaninę równomiernie na szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
12
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodaj panko i gotować przez 2 minuty lub aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
14
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałe 2 łyżki sera Parmigiano-Reggiano.