Kremowy, lekki makaron z serem
Kremowy, lekki makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu, ser Pecorino romano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lekki makaron z serem z kalafiorem, Lekki i zdrowy Chipotle makaron z serem, oraz Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć squash, bulion, mleko, i czosnek w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż squash jest miękka po przekłuciu widelcem, o 25 protokół.
Umieścić gorącą mieszaninę squasha w blenderze.
Dodaj sól, pieprz i grecki jogurt.
Zdejmij środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Umieść mieszankę squasha w misce; wymieszaj Gruyre, pecorino Romano i 2 łyżki Parmigiano-Reggiano. Mieszać aż do połączenia.
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; dobrze odcedzić.
Dodaj makaron do mieszanki do squasha i mieszaj do połączenia.
Rozprowadź mieszaninę równomiernie na szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj panko i gotować przez 2 minuty lub aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałe 2 łyżki sera Parmigiano-Reggiano.
Posypać równomiernie gorącą mieszaniną makaronu. Lekko pokryć polewą sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 25 minut lub do bąbelków.
Posypać natką pietruszki i podawać od razu.