Kremowy budyń ryżowy
Creamy Rice Pudding może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 438 kalorii , 11 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 42 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 2 osób. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ryż, bitą śmietanę, ryż i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 42% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Creamy Chocolate Pudding With Coconut Whipped Cream , Baked Raisin Rice Pudding i Baked Rice Pudding .
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj ryż, mleko, cukier i sól. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez 20 minut lub do zgęstnienia, często mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać wanilię. Nałożyć do naczyń do serwowania.
Podawać na ciepło, jeśli chcesz, ozdobić bitą śmietaną.