Kremowe Puree Ziemniaczane
Kremowe puree ziemniaczane to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 511 kalorii, 13g białka, oraz 31 g tłuszczu. Jeśli masz ziemniaki russet, śmietana, Serek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kremowe Puree Ziemniaczane, Kremowe Puree Ziemniaczane, oraz Najlepsze Kremowe Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Ziemniaki obrać i opłukać w zimnej wodzie. Ziemniaki posiekać na cztery części.
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować do przetargu widelca, 20 do 25 protokół.
Odcedzić ziemniaki, a następnie zwrócić je na patelnię. Z palnikiem na małym ogniu, rozgnieść ziemniaki z masher ziemniaków; im więcej pary, która jest uwalniana podczas mash, tym lepiej. Mash przez około 5 minut. Wyłącz palnik.
Dodać masło, ser śmietankowy, pół na pół i przyprawy. Wymieszać, aby połączyć, a jeśli mieszanina wymaga rozcieńczenia, dodać mleko. Sprawdź przyprawy, dodając sól i pieprz, do smaku.
Na dużą patelnię do zapiekania wlać puree ziemniaczane. Doc powierzchni z masłem. Przykryć folią i piec w piekarniku przez 15 minut.
Zdjąć folię i kontynuować pieczenie przez 10 więcej minut.