Kremowa Zupa Ziemniaczana Z Rozmarynem
Kremowy ziemniak z Rosemary Soup może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. 32 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Będzie hitem w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka cukru, rozmarynu, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżką wynik 39% to danie jest raczej złe. Spróbuj Kremowa Zupa Ziemniaczana Z Rozmarynem, Creamy Sweet Potato & Rosemary Penne, oraz Kremowa Zupa Dyniowa Z Rozmarynu Szałwia podobnych receptur.
Instrukcje
Olej rozgrzać na średnim ogniu w dużej, głębokiej patelni do połyskiwania.
Dodać ziemniaki, następnie cebulę; smażyć, mieszając początkowo bardzo mało, a następnie częściej, aż squash zacznie się złocistobrązowy, 7 do 8 minut.
Zmniejsz ciepło do niskiej i dodaj masło, cukier i czosnek; kontynuuj gotowanie, aż wszystkie warzywa będą miały bogaty karmelowy kolor, około 10 minut dłużej.
Dodaj pieprz cayenne; kontynuuj smażenie, aż będzie pachnący, 30 sekund do 1 minuty dłużej.
Dodać bulion; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż ziemniaki będą miękkie, około 10 minut.
Za pomocą blendera zanurzeniowego lub tradycyjnego blendera, puree (dodając świeży rozmaryn)do bardzo gładkiego, 30 sekund do 1 minuty. (Jeśli używasz tradycyjnego blendera, odpowietrz go, usuwając wyskakujący środek pokrywy lub podnosząc jedną krawędź pokrywy. Przykryj pojemnik blendera ręcznikiem kuchennym. Aby "wyczyścić" pojemnik, wlać trochę pół na pół, krótko zmiksować, a następnie dodać do zupy.)
Wróć do patelni( lub garnka z zupą); dodaj wystarczająco dużo pół i pół, aby mieszanina była zuplike, ale wystarczająco gęsta, aby unosić się przyozdobić. W razie potrzeby dodać sól i pieprz.
Rozgrzać, kadzi do misek, udekorować i podawać.