Kremowa zupa z zielonej fasolki i ziemniaków
Kremowa zupa z zielonej fasolki i ziemniaków to bezglutenowa przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 334 kalorie . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kawałków boczku, mleka, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. 28 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 54% , to danie jest całkiem dobre. Wypróbuj Świeżą sałatkę z zielonej fasolki i pomidorów z kremowym dressingiem czosnkowym , Sałatkę ziemniaczaną i zieloną fasolką oraz Sałatkę z zielonej fasolki i ziemniaków z winegretem Dijon, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zieloną fasolkę włóż do garnka i zalej taką ilością wody, aby ją przykryła.
Dodaj sodę oczyszczoną do wody; doprowadź mieszaninę do wrzenia, zmniejsz ogień do średniego i gotuj, aż zielona fasolka będzie prawie miękka, około 7 do 10 minut.
Odcedź wodę z zielonej fasolki; odstaw.
Umieść ziemniaki w dużym garnku, zalej je osoloną wodą w takiej ilości, aby były przykryte; doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do średniego i gotuj, aż będą prawie miękkie, około 20 minut.
Zdejmij garnek z ognia, ale nie wylewaj wody.
Rozgrzej masło na dużej patelni na średnim ogniu. Smaż cebulę i kawałki boczku w roztopionym maśle, aż cebula będzie miękka i przezroczysta, 5 do 7 minut; dodaj do dużego garnka z ziemniakami, razem z kremem z kurczaka i mlekiem; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj zieloną fasolkę. Dopraw solą i pieprzem.
Postaw duży garnek na małym ogniu i gotuj zupę na wolnym ogniu, aż będzie gorąca i smaki się połączą, około 30 minut.