Kremowa zupa z zielonej fasolki i ziemniaków to bezglutenowa przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 334 kalorie . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kawałków boczku, mleka, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. 28 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 54% , to danie jest całkiem dobre. Wypróbuj Świeżą sałatkę z zielonej fasolki i pomidorów z kremowym dressingiem czosnkowym , Sałatkę ziemniaczaną i zieloną fasolką oraz Sałatkę z zielonej fasolki i ziemniaków z winegretem Dijon, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
1
Zieloną fasolkę włóż do garnka i zalej taką ilością wody, aby ją przykryła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Tarty Ser Bitto (można Zastąpić Fontiną Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
2
Dodaj sodę oczyszczoną do wody; doprowadź mieszaninę do wrzenia, zmniejsz ogień do średniego i gotuj, aż zielona fasolka będzie prawie miękka, około 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Płatków Owsianych (szybkich Lub Zwykłych)
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Tarty Ser Bitto (można Zastąpić Fontiną Lub Montasio)
3
Odcedź wodę z zielonej fasolki; odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Tarty Ser Bitto (można Zastąpić Fontiną Lub Montasio)
4
Umieść ziemniaki w dużym garnku, zalej je osoloną wodą w takiej ilości, aby były przykryte; doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do średniego i gotuj, aż będą prawie miękkie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pory Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala
Tarty Ser Bitto (można Zastąpić Fontiną Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
5
Zdejmij garnek z ognia, ale nie wylewaj wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Ser Bitto (można Zastąpić Fontiną Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
6
Rozgrzej masło na dużej patelni na średnim ogniu. Smaż cebulę i kawałki boczku w roztopionym maśle, aż cebula będzie miękka i przezroczysta, 5 do 7 minut; dodaj do dużego garnka z ziemniakami, razem z kremem z kurczaka i mlekiem; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana żółta Cebula (opcjonalnie)
Sos Teriakyi
Pory Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala
Ziemniaki Woskowe, 3/4 Funta, Obrane I Pokrojone W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie, Woskowe Ziemniaki, 3/4 Funta, Obrane I Pokrojone W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
7
Dodaj zieloną fasolkę. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki świeżo Startego Parmezanu I Więcej Do Smaku
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
8
Postaw duży garnek na małym ogniu i gotuj zupę na wolnym ogniu, aż będzie gorąca i smaki się połączą, około 30 minut.