Kremowa Zapiekanka Z Fasoli Lima
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kremowy Lima Bean Gratin spróbować. Ten przepis służy 10. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 14g białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka fasoli baby lima, grzyby cremini, śmietana, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowa zupa z grzybów, jęczmienia i fasoli, Jak gotować: Sigarillas (skrzydlata fasola), patani (Lima bean) i squash w mleku kokosowym, oraz Dip Z Fasoli Lima.
Instrukcje
Na dużej patelni, roztopić 2 łyżki masła.
Dodać pokrojone pory i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać grzyby, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie, 15 protokół.
Dodać bulion, śmietanę, liście laurowe i estragon i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Umieść mrożone fasolki lima na dnie 12-do 14-cup szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia.
Wlać gorącą mieszankę kremu na limonki.
Piec przez 1 1/4 godziny, lub do momentu zagęszczenia sosu śmietanowego.
Rozgrzej brojlery. W małej misce, wrzucić bułkę tartą z parmezanem i roztopionym masłem.
Posypać okruchy na fasoli lima i dusić na około 1 minuta, obracając naczynie nawet brązowienie.
Odstawić zapiekankę na 15 minut przed podaniem.