Kremowa Sałatka z ziemniaków i Prosciutto
Kremowa Sałatka ziemniaczana i Prosciutto może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 453 kalorie, 7G białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, majonez, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 34 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowa Sałatka z ziemniaków i Prosciutto, Sałatka Prosciutto i Crottin z kremowym winegretem Lardon, oraz Wiosenna Sałatka Z Burakami, Prosciutto I Kremowym Sosem Cebulowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Posmaruj blachę do pieczenia oliwą z oliwek i umieść prosciutto w jednej warstwie na blasze.
Piec w piekarniku, aż tłuszcz jest renderowane i prosciutto jest chrupiące, 12 do 14 protokół.
Wyjmij paski do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu zmiażdżyć ręcznie prosciutto i odstawić do miski.
Dodaj ziemniaki do dużego garnka z zimną wodą wraz ze szczyptą soli. Doprowadzić do wrzenia i obniżyć na wolnym ogniu, gotowanie, aż ziemniaki są tylko przetargu widłowego, o 15 protokół. Pamiętaj, że ziemniaki będą nadal gotować, gdy usuniesz je z wody i nie chcesz papkowatej sałatki ziemniaczanej.
Ziemniaki wyjąć z ognia i osuszyć w durszlaku.
Umieść durszlak na pustym garnku, aby wilgoć odparowała z ziemniaków.
Aby przygotować sos: w dużej misce ubić szalotki, cukier, majonez, słodką paprykę, mieloną musztardę i ocet jabłkowy. Doprawić solą i kilkoma mielonymi pieprzem.
Dodać ziemniaki i wrzucić. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Wyjąć i posypać chrupiącą prosciutto na górze.