Kremowa Marchewka Z Zupą Curry

Kremowa Marchewka Z Zupą Curry
Przepis kremowa marchewka z zupą Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Na 64 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz masło, z kartonu, curry, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Marchewkowa Z Czerwonym Curry, Curry Zupa Marchewkowa, oraz Zupa curry z marchewki i squasha.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużej, głębokiej patelni saute, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj marchew, następnie cebulę; saute, mieszając bardzo mało na początku, a następnie częściej, aż warzywa zaczną się złotobrązowe, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CebulaCebula
3
Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać masło, cukier i czosnek; kontynuować gotowanie, aż wszystkie warzywa będą bogate plamisty kolor karmelu, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
WarzywaWarzywa
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CukierCukier
4
Dodaj curry; nadal saute aż pachnące, 30 sekund do 1 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
5
Dodać bulion; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż marchew będzie miękka, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
BulionBulion
6
Używając blendera zanurzeniowego lub tradycyjnego blendera, puree, aż będzie bardzo gładkie, od 30 sekund do 1 minuty. (Jeśli używasz tradycyjnego blendera, odpowietrz go, usuwając wyskakujący środek pokrywy lub podnosząc jedną krawędź pokrywy. Przykryć pojemnik blendera ręcznikiem kuchennym. Aby "wyczyścić" pojemnik, wlej trochę pół na pół, krótko zmiksuj, a następnie dodaj do zupy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wróć do patelni( lub garnka do zupy); dodaj tyle pół na pół, aby mieszanina była podobna do zupy, ale wystarczająco gruba, aby unosić dekorację. Doprawić do smaku, w razie potrzeby dodać sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
8
Rozgrzać, kadzi do misek, udekorować i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
ChochlaChochla

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn