Kremowa Jajecznica
Kremowa jajecznica może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 5 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 11 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli masz odtłuszczony bulion z kurczaka, skrobię kukurydzianą, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Kremowa Jajecznica Z Szynką, Kremowa Jajecznica, oraz Kremowa jajecznica z szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubić jajka, aby zmiksować. Na patelni 1-do 3-ćwiartkowej (w zależności od gotowanej ilości) mieszamy bulion ze skrobią kukurydzianą. Mieszać na dużym ogniu do wrzenia.
Lekko ostudzić (lub przykryć i schłodzić do 1 dnia).
Mieszankę bulionu ubić na jajka.
Ustawić patelnię (patrz poniżej rozmiar) na średnim ogniu.
Dodać masło, po rozpuszczeniu wlać masę jajeczną. Za pomocą żaroodpornej elastycznej szpatułki lub szerokiej metalowej, popychaj gotowane jajka z dna i boków patelni, pozwalając płynnej mieszance płynąć na gorącą patelnię; aby uzyskać kremową konsystencję, nie mieszaj. Gotować, aż jajka będą twarde, ale nadal wilgotne i błyszczące na wierzchu (muszą być co najmniej 160 dla bezpieczeństwa jaj), 3 do 20 minut.
6 dużych jaj; 5 łyżek tłuszczu odtłuszczonego bulionu z kurczaka; 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej i masła (lub margaryny), każda; patelnia, 8 do 10 cali szerokości
12 dużych jaj; 2/3 szklanki tłuszczu odtłuszczonego bulionu z kurczaka; 1 łyżka skrobi kukurydzianej i masła (lub margaryny), każdy; patelnia, 10 do 12 cali szerokości
18 dużych jaj; 1 szklanka odtłuszczonego tłuszczu bulionu z kurczaka; 1 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej i masła (lub margaryny), każdy; patelnia, 12 do 14 cali szerokości
24 duże jajka; 1 1/2 szklanki tłuszczu odtłuszczonego bulionu z kurczaka; 2 łyżki skrobi kukurydzianej i masła (lub margaryny), każdy; patelnia, 12 do 14 cali szerokości
30 dużych jaj; 1 3/4 szklanki tłuszczu odtłuszczonego bulionu z kurczaka; 2 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej i masła (lub margaryny), każdy; patelnia, 12 do 14 cali szerokości
36 dużych jaj; 2 szklanki odtłuszczonego bulionu z kurczaka; 3 łyżki skrobi kukurydzianej i masła (lub margaryny), każda; patelnia o szerokości od 14 do 16 cali