Krem z karczocha zupa I
Krem z karczocha zupa może być tylko głównym daniem szukasz. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 12g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Allrecipes ma 44 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, seler, majeranek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krem z karczocha i zupa z topinamburu, Masson ' s Cream of Artichoke Soup-zrób tę wyjątkową zupę w domu, oraz Zupa krem z karczocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Karczochy parujemy w 2 szklankach wody do miękkości (około 45 minut) i następnie rezerwujemy płyn. Pozostawić karczochy do ostygnięcia.
Zeskrobać miąższ z dolnej trzeciej części każdego liścia i umieścić w średnim garnku do zupy wraz z płynem karczochowym.
Usuń rozmyte Dławiki z każdego DNA karczocha i wyrzuć.
Grubo pokroić karczochy w kostkę i włożyć do garnka. Następnie dodaj bulion z kurczaka, wermut, ziemniaki, marchew, cebulę, seler, czosnek, liście laurowe i majeranek. Dusić, aż warzywa są bardzo miękkie i ciecz jest zmniejszona o 1/3, o 45 protokół.
Następnie przecier zupę w blenderze i wróć do garnka.
Dodać śmietanę i ser i podgrzać, ale nie gotować.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Podawać z grzankami na wierzchu.