Krem z bitą śmietaną i jeżynami
Krem z bitą śmietaną i jeżyny to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, ekstrakt z wanilii, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Truskawkowe ciasto Mary Ann z bitą śmietaną, do jeżyn w kremie waniliowym, oraz Tarta Ganache Z Bitą Miętą Z Jeżynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki wymieszać w ciężkim rondlu, nie rozgrzanym; ubić żółtka i ubić około 1/3 szklanki mleka. Ustawić na średnim ogniu i stopniowo ubijać w pozostałym mleku, ubijając stale aż zgęstnieje-oryginalny przepis powiedział 5 do 7 minut, ale mój zagęszczony w około 3, ponieważ był pół partii.
Ubić wanilią i masłem. Podzielić równomiernie pomiędzy 2 lub 3 kieliszki do wina; ostudzić. Przykryć i schłodzić 2 godziny lub aż będzie gotowy do podania.Przed podaniem ubij śmietanę na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż stanie się spieniona; stopniowo dodawaj cukier, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów.
Rozłożyć na kremie. Na wierzchu świeże jeżyny.