Krem orzechowy z kwaśną śmietaną
Sour Cream Peanut Fudge to deser dla 100 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy i laktoowowegetariański przepis ma 65 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 7 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką masło, cukier, śmietanę i kilka innych składników, możesz go zrobić. 19 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Caramel Peanut Fudge Cake , Vegan Peanut Butter Chocolate Fudge i Old Fashioned Peanut Butter Fudge .
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj pierwsze pięć składników; doprowadź do wrzenia. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć pokrywkę; gotować na średnio-wysokim ogniu, aż termometr cukierniczy wskaże 238° (etap miękkiej kulki).
Zdjąć z ognia, dodać wanilię i wymieszać.
Odstawić na 15 minut bez mieszania.
Dodaj orzeszki ziemne i masło orzechowe. Drewnianą łyżką ubijaj, aż masa stanie się gęsta i kremowa, około 10 minut.
Przełożyć do wysmarowanej masłem formy o wymiarach 13 x 9 cali. Ostudzić; pokroić w kwadraty. Przechowywać w lodówce.