Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną
Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, żółtka jaj, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 1 godzina i 15 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną, Tort oliwkowy z kandyzowanymi krewnymi pomarańczami i prażonymi pistacjami, oraz Krwawe Pomarańcze Z Miodem.
Instrukcje
Podgrzać czajniczek do wrzenia.
Mleko, śmietanę i miód rozgrzać w średnim rondlu, aż się ugotuje, mieszając.
Ubij jajka i żółtka w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Stopniowo ubij gorącą śmietanę. Przecedzić do szklanej miarki.
Zestaw 8 ramekinów (4 oz. wielkości) w dużej patelni do pieczenia.
Wlać śmietanę do ramekinów do około 1/2 cala. od góry. Ustaw patelnię na stojaku piekarnika i ostrożnie wlej wrzącą wodę do patelni, aby dotarła do połowy ramekinów. Przykryj patelnię folią, obracając 2 rogi, aby para mogła uciec.
Piec, aż krem drży tylko lekko, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty, 45 do 50 minut. Za pomocą szpatułki ostrożnie przenieś kremy do regału chłodzącego.
Ostudzić, a następnie schłodzić, przykryty, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
Wyciąć skórkę z pomarańczy, a następnie wyciąć segmenty wolne od wewnętrznych błon. Osuszyć i ułożyć na każdym kremie.
Udekoruj każdy z odrobiną skórki z limonki i kawałkiem cytryny, jeśli chcesz.
Wykonaj z wyprzedzeniem: przez krok 3 do 2 dni, schłodzony hermetycznie.