Krem Maślany Panna Cotta
Maślanka Creamsicle Panna Cotta wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 526 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz pępek pomarańczy, pieprzu, pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Maślanka Panna Cotta, Maślanka Panna Cotta, oraz Maślanka Panna Cotta.
Instrukcje
Skórkę obrać z 1 pomarańczy w paski o szerokości 1 cala. W małym rondlu połącz paski skórki pomarańczowej z cukrem, wodą, liśćmi laurowymi i pieprzem i gotuj na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Wlać mieszaninę do żaroodpornej miski i pozostawić strome na 2 godziny. Odcedzić syrop.
W międzyczasie, w małej misce, posypać 3/4 łyżeczki żelatyny ponad 1/4 szklanki soku pomarańczowego i odstawić, aż żelatyna zmięknie, o 10 protokół. Zeskrobać żelatynę pomarańczową do małego rondla i ustawić na małym ogniu, mieszając, aż się stopi. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki soku pomarańczowego.
Wlać żelatynę pomarańczową do szklanek do wina lub parfait i przechowywać w lodówce, aż do całkowitego ustawienia, co najmniej 1 godzinę.
W małym rondlu połącz śmietanę z 1/4 szklanki syropu cukrowego.
Posypać Pozostałe 1 1/2 łyżeczki żelatyny na krem i odstawić, aż żelatyna zmięknie, o 10 protokół.
Podgrzać, mieszając, aż się stopi, a następnie wlać mieszaninę do szklanej miarki.
Dodać maślankę i 1/4 szklanki syropu i ostudzić do temperatury pokojowej. Delikatnie wlać mieszaninę maślanki na pomarańczową żelatynę w każdej szklance i przechowywać w lodówce do bardzo twarde, co najmniej 6 godzin lub na noc.
Pracując nad miseczką, obrać pomarańcze ostrym nożem, usuwając cały gorzki biały rdzeń.
Przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje do miski. Wymieszać z pozostałym pomarańczowym syropem cukrowym i przechowywać w lodówce, aż panna cotta ostygnie. Łyżka pomarańczowych odcinków do szklanek tuż przed podaniem.Dodać do przodu: panna cotta i kompot pomarańczowy można przechowywać w lodówce oddzielnie przez okres do 2 dni.Uwagi: jedna porcja: 242 kalorie, 4,9 GM tłuszczu całkowitego, 3,0 GM tłuszczów nasyconych, 44 GM węglowodanów.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator