Kraby W Miękkiej Skorupce Z Kompotem Pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj kraby o miękkiej skorupce z kompotem pomidorowym. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,79 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 33g białka, 113g tłuszczu i w sumie 2133 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ćwiartek limonki, nasion kolendry, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 75%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ostre Kraby O Miękkiej Skorupie, Kraby w miękkiej skorupce z sałatką Farro, oraz Smażone Kraby Miękkie Benedykt.
Instrukcje
Przygotuj kompot: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. wydrąż pomidory i przekrój na pół, a następnie wyciśnij nasiona.
Połóż pomidory pokrojoną stroną do góry na blasze do pieczenia.
Skrop 3 łyżkami oliwy z oliwek; posyp 1 łyżeczką soli i pieprzem do smaku. Piecz do pomarszczenia, około 40 minut. Lekko ostudzić, a następnie zsunąć Skórki.
Opiekaj nasiona kolendry i kminku na patelni na średnim ogniu, około 2 minut.
Wyjmij z patelni i zmiel młynkiem do przypraw lub posiekaj nożem.
Podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, czosnek i imbir na patelni na średnim ogniu i gotuj, aż zaczną się brązowieć, około 3 minut.
Dodaj pomidory, mieloną kolendrę i kminek oraz sól i pieprz do smaku.
Podgrzej 1/8 cala oleju roślinnego na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Umieść polentę w naczyniu do pieczenia; dodaj 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu.
Włóż mleko do miski. Zanurz kraby w mleku i strząśnij nadmiar, a następnie pogłębiaj polentę i strząśnij nadmiar.
Pracując partiami, smaż kraby, najpierw do góry nogami, 3 do 4 minut z każdej strony.
Przenieś na papier towellined plate. Wytrzyj patelnię i dodaj świeży olej między partiami.
Podgrzej kompot i dodaj zioła.
Kraby podawać z kompotem i ćwiartkami limonki.
Autor zdjęcia: Con Poulos
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio
Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze typy krabów. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły Krab (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Vie di Romans Chardonnay z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![Vie di Romans Chardonnay]()
Vie di Romans Chardonnay
Wytrawne wino wykonane w 100% z winogron Chardonnay.