Kourabiedes( Grecja): Ciasteczka Z Cukrem Orzechowym
Kourabiedes (Grecja): ciasteczka z cukrem orzechowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cukier cukierniczy, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz go zrobić. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 16 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kourabiedes-Greckie Ciasteczka Maślane, Kourabiedes Rena Carasso-Greckie Ciasteczka maślane, oraz Kourabiedes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Toast orzechy włoskie na złoty kolor i pachnące, o 6 protokół.
Ostudzić, następnie posiekać około połowy orzechów (powinieneś mieć około 1/2 szklanki posiekanej). Pulsuj pozostałe orzechy w robocie kuchennym do drobno zmielonego (około 1/4 szklanki zmielonego).
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i orzechy wymieszać w średniej misce. Odstawić.
W innej średniej misce ubij masło, cukier, żółtko, brandy i ekstrakt waniliowy razem z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż mieszanina stanie się lekka i puszysta, około 10 minut.
Przy niskiej prędkości mieszaj mieszaninę orzechów, aby uzyskać kruche ciasto. Przykryć miskę i odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem lub płaszcz z nonstick spray.
Łyżką stołową wyjąć 1-calowe kawałki ciasta i zwinąć w kulki między dłońmi. Uszczypnij końce kulek, aby uzyskać kształt piłki nożnej.
Ułożyć ciasteczka na przygotowanych blachach do pieczenia.
Piec, aż ciasteczka ustawić i zacząć brązowy, o 18 protokół.
Wyjąć ciasteczka z piekarnika i natychmiast posypać je lekko pomarańczową wodą. (Jeśli nie masz pędzla, po prostu zanurz palce w wodzie i kilka razy przesuń je po ciastkach.) Uważaj, aby ich nie oblać, tylko na tyle, aby nieść zapach kwiatów.
Umieść cukier cukierniczy w torebce i dodaj do niego 5 do 6 ciepłych ciasteczek. Bardzo delikatnie wrzucić ciasteczka do powłoki z cukrem.
Wyjąć je z torby i ostudzić ciasteczka na stojaku. Powtórz z pozostałymi Plikami cookie.
Wskazówki dla piekarzy: ciasto można zamrażać do 2 tygodni. Przechowuj upieczone ciasteczka w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Pieczone ciasteczka można owijać w folię, a następnie folię aluminiową, do 2 tygodni. Aby służyć, pozwól ciastkom osiągnąć temperaturę pokojową przed odkurzeniem cukrem cukierniczym.
Uwaga kucharza: jeśli nie możesz znaleźć wody z kwiatu pomarańczy, spróbuj w sklepach specjalistycznych lub online.