Kotlety z indyka w sosie Kolendro-migdałowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kotletów z indyka z sosem Kolendro-migdałowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz sól, ocet z czerwonego wina, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Kotlety z indyka w sosie pomidorowym, Kotlety z indyka z chłodnym sosem pieprzowym, oraz Kotlety z indyka zapiekane w sosie winnym.
Instrukcje
Wymieszać ocet, czosnek, płatki czerwonej papryki i 1/4 łyżeczki soli, aż sól się rozpuści.
Dodaj 3 łyżki oleju w powolnym strumieniu, ubijając, aż dobrze się połączą, a następnie ubijaj migdały i kolendrę.
Przygotuj grill do gotowania z gorącym węglem drzewnym (wysokie ciepło dla gazu).
Wymieszać kolendrę, cynamon, pozostałą 1 łyżkę oleju i pozostałą 1/2 łyżeczki soli w płytkiej misce. Włączyć kotlety płaszcz w mieszance przypraw.
Grill indyka, obracając raz, aż tylko gotowane przez, o 3 minut w sumie.
Łyżka sosu migdałowego nad indykiem.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, Indyk można gotować w gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej)patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, aż do momentu gotowania, w sumie około 6 minut.