Kotlety wieprzowe żurawinowo-morelowe

Potrzebujesz bezglutenowego i pierwotnego dania głównego ? Kotlety wieprzowe z żurawiną i morelami mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 353 kalorie , 33 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 2,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką sól, rosół z kurczaka, morele i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 50% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kotlety schabowe z sosem żurawinowo-jabłkowym, ziemniakami z pietruszką i groszkiem cukrowym , Kotlety wieprzowe lub żeberka wieprzowe z sosem morelowo-ananasowym i Kotlety wieprzowe lub żeberka wieprzowe z sosem morelowo-ananasowym .
Instrukcje
Posyp kotlety schabowe z obu stron solą i pieprzem.
Umieścić na patelni do brojlerów pokrytej sprayem kuchennym. Smażyć 4-5 cali od ognia przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr wskaże 145°.
Przed podaniem odstaw mięso na 5 minut.
W międzyczasie na małej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż morele, żurawinę i cebulę na maśle przez 4-5 minut lub do miękkości. Wmieszać wino. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się o połowę.
Podawać z kotletami schabowymi.