Kotlety wieprzowe z sosem ziołowym
Kotlety wieprzowe z sosem ziołowym to danie główne bez nabiału . Za 24,58 USD za porcję przepis ten pokrywa 59% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 493 g białka , 96 g tłuszczu i łącznie 3000 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób. Mieszanka mąki, wody, kotletów z polędwicy wieprzowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy obejmują Grillowane kotlety wieprzowe z ananasem , Pieczone faszerowane kotlety wieprzowe i Serowe kotlety wieprzowe .
Instrukcje
W zamykanym plastikowym worku wymieszaj mąkę, paprykę i proszek czosnkowy. Odłóż 2 łyżeczki mieszanki mąki na sos.
Dodaj kotlety do pozostałej mieszanki mąki i wstrząśnij, aby je pokryć.
Na patelni zrumień kotlety wieprzowe na oleju przez 4 minuty z każdej strony.
Przełożyć do natłuszczonej, płytkiej formy do pieczenia o pojemności 1 qt.
Dodaj cebulę do patelni; smaż i mieszaj, aż zmięknie. Wymieszaj z odłożoną mieszanką mąki, aż się połączy; smaż i mieszaj przez 1 minutę lub do lekkiego zrumienienia. Stopniowo dodawaj wodę.
Dodaj bulion, bazylię i tymianek. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 25 minut. Zdejmij pokrywkę; posyp pomidorem.
Piecz przez kolejne 5–10 minut lub do momentu, aż termometr włożony do wieprzowiny wskaże 160°, a pomidor będzie podgrzany.