Kotlety wieprzowe z jabłkami i kremowym sosem musztardowym
Ten przepis służy 30 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, mąkę, Galan jabłko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Kotlety schabowe smażone w słodkich ziemniakach, jabłkach i sosie musztardowym, Kotlety wieprzowe z orzechami pekan w kremowym sosie musztardowym, oraz Grillowane kotlety wieprzowe z Podsmażonymi jabłkami, krążkami cebuli i zielenią musztardową.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki wymieszać na małym talerzu.
Dodaj kotlety, 1 na raz, obracając się równomiernie pokryć obie strony kotleta.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kotlety; gotować 5 min. z każdej strony lub do momentu zakończenia (145F).
Przenieś na talerz; przykryj, aby się ogrzać.
Dodać cebulę na patelni; gotować i mieszać 3 min. Jabłka wymieszać; gotować 1 min.
Dodać bulion, Serek i musztardę; gotować 5 min. lub dopóki warzywa nie będą chrupiące-delikatne, serek topi się całkowicie, a sos lekko zagęszcza, często mieszając.
Podawać łyżkami na kotletach.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to Stonestreet Estate Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![Stonestreet Estate Chardonnay]()
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.