Kotlety Wieprzowe Sherry Z Rozmarynem
Rosemary Sherry schabowe kotlety jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać bulion z kurczaka, cebula w proszku, sherry, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Sherry Apple, Kotlety wieprzowe faszerowane z sosem Sherry, oraz Kotlety Wieprzowe Z Rozmarynem.
Instrukcje
W małej misce, połączyć mąkę, czosnek w proszku, cebula w proszku, pietruszka i sól i pieprz do smaku.
Dobrze wymieszać i pogłębiać każdy kotlet schabowy w mieszaninie, lekko poklepując, aby równomiernie pokryć każdy kotlet.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Smażyć kotlety w oleju przez 4 do 5 minut na stronie, lub aż dobrze rumiane. Następnie dodać bulion z kurczaka, sherry i rozmaryn do smaku.
Rozłóż pokrojoną cebulę na kotletach, zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Odwróć kotlety, pozwalając plasterkom cebuli spaść do płynu. Ponownie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut lub aż wieprzowina osiągnie wewnętrzną temperaturę 145 Stopni F (63 Stopni C). Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.