Kotlety wieprzowe Saltimbocca ze smażonym szpinakiem

Kotlety wieprzowe Saltimbocca ze smażonym szpinakiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na $4.1 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 637 kalorii, 42g białka, oraz 50 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak, masło, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Saltimbocca, Kotlety Schabowe Smażone, oraz Kotlety schabowe z Podsmażonymi jabłkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z półką w środku.
W każdym kotle schabowym Wytnij głęboką, szeroką kieszeń.
Posypać połowę szałwii do każdej kieszeni i kieszenie nadziewać serem i prosciutto. Kotlety osuszyć i doprawić 1/4 łyżeczki soli i pieprzu (łącznie).
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w 12-calowej żaroodpornej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Kotlety gotować, aż spody będą złote, o 2 protokół, następnie włączyć kotlety i przenieść patelnię do piekarnika. Pieczeń aż gotowane przez, o 5 protokół.
Podczas gotowania kotlety, podgrzać pozostałą łyżkę oleju w garnku 5-quart na średnim ogniu, aż się połyska. Podsmażyć czosnek na blady złoty, o 30 sekund.
Dodać szpinak i gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędną, o 3 protokół. Doprawić solą.
Kotlety przełożyć na talerz.
Dodać masło i sok z cytryny do gorącej patelni, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, a następnie wlać sos na wieprzowinę.
Wieprzowinę podawać ze szpinakiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.