Kotlety Wieprzowe Faszerowane Kuskusem

Kotlety wieprzowe Nadziewane kuskusem wymagają z grubsza 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 566 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, kotlet schabowy, kuskus i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kotlety wieprzowe z kuskusem wiśniowym, Kotlety wieprzowe z sosem ananasowym i meksykańskim kuskusem, oraz Marokańskie kotlety wieprzowe i owocowy kuskus.
Instrukcje
Połączyć 1 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i 2 łyżki masła w rondlu. (Odstawić pozostały rosół z kurczaka.) Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wmieszać kuskus, przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić do wchłonięcia płynu, około 10 minut. Puszysty kuskus widelcem.
Na patelni na średnim ogniu roztopić pozostałe 3 łyżki masła. Cebulę i czosnek ugotować na maśle do miękkości, o 5 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z porzeczkami, orzeszkami piniowymi, gotowanym kuskusem i cynamonem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić mieszaninę z tak dużą ilością zarezerwowanego bulionu kurczaka, jak trzeba trzymać razem lekko.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (180 stopni C). Lekko naoliwić patelnię do pieczenia lub duże naczynie do pieczenia.
Rezerwa około 1/3 szklanki farszu do posypania kotlety. Każdy kotlet obficie napełnij farszem i włóż wykałaczki, aby kotlety były zamknięte.
Umieść kotlety wieprzowe w naoliwionej patelni na tyle dużej, aby wygodnie je trzymać, i obficie obsypać marmoladą.
Posypać farszem reserved i lekko wcisnąć farsz w marmoladę tak, aby przylgnął do kotletów.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kotlety będą rumiane na zewnątrz, ale po prostu lekko różowe w środku, około 40 do 45 minut.
Kotlety wieprzowe przełożyć na rozgrzane pojedyncze talerze, wyjąć wykałaczki i podawać na gorąco.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.