Kotlety wieprzowe bazyliowo-cytrynowe z melonem

Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dań głównych? Kotlety wieprzowe bazyliowo-cytrynowe z melonem mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 708 kalorii, 46g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 10,13 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli i pieprzu, melon miodowy, kotlety żeberkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe cytrynowo-bazyliowe z cytrynowo-bazyliowym Orzo #GrillPorkLikeASteak, Kotlety Wieprzowe Cytrynowo-Bazyliowe, oraz Kotlety wieprzowe w sosie śmietanowym z bazylią cytrynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać koncentrat lemoniady, bazylia i olej, aż dobrze wymieszane; rezerwy 3/4 szklanki do szczotkowania na wieprzowinę i melona podczas grillowania. W płytkim niemetalowym naczyniu lub plastikowej torbie do przechowywania żywności, wlej pozostałą mieszaninę na wieprzowinę; obróć się, aby pokryć marynatą. Przykryć naczynie lub worek uszczelniający i przechowywać w lodówce, obracając raz, co najmniej 1 godzinę, ale nie dłużej niż 2 godziny.
Stojak do grilla szczotkowego z olejem roślinnym.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania.
Odcedzić wieprzowinę; wyrzucić marynatę.
Umieścić wieprzowinę na stojaku grillowym. Przykryć i grillować wieprzowinę na średnim ogniu 12 do 16 minut, obracając raz i szczotkując zarezerwowaną marynatą, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku.
Dodać melona i kantalupy kliny dla ostatnich 3 do 4 minut grillowania, obracając i szczotkowanie 2 do 3 razy z zastrzeżonej marynaty, aż gorące.
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem.
Podawać wieprzowinę z melonem.