Kotlety schabowe smażone ze słodko-kwaśną czerwoną kapustą
Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 270 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka cebuli, sól, żeberka kotlety wieprzowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe słodko-kwaśne, Kotlety Wieprzowe Słodko-Kwaśne, oraz Kotlety wieprzowe słodko-kwaśne.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Gotować boczek w 4-do 5-quart szeroki ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, i przenieść z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia. Odmierz tłuszcz i, jeśli mniej niż 2 łyżki, dodaj wystarczającą ilość oleju roślinnego, aby doprowadzić łącznie do 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Garnek
3
Rozgrzać tłuszcz na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie będzie palić, następnie gotować cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie się złocić, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
Dodać kapustę i obrócić szczypcami, aż pokryje się tłuszczem. Wymieszać ocet z czerwonego wina, wodę, cukier, kminek, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i dusić kapustę na umiarkowanie małym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 25 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Ocet Winny
Kapusta
Pieprz
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
5
W międzyczasie osuszyć 2 kotlety wieprzowe i posypać obie strony 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe
Pieprz
Sól
6
Ciepła 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy przyprawione kotlety, obracając się raz, 5 minut łącznie, i przenieść do płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głęboko). Sezon pozostałe 2 kotlety i brązowy w oleju pozostały na patelni w ten sam sposób, przeniesienie do patelni. Kotlety pieczone w piekarniku, aż termometr włożony poziomo 2 cale do środka kotleta (nie dotykać kości) rejestry 145 ° F, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
7
W międzyczasie połowę boczku wymieszać z kapustą, następnie drobno posiekać pozostały boczek do posypania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Boczek
8
Kotlety pozostawić na patelni, luźno pokrytej folią, 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
9
Kotlety podawać na kapuście, z dowolnymi sokami z patelni i posypanymi boczkiem.
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.