Kotlety schabowe smażone ze słodko-kwaśną czerwoną kapustą
Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 270 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka cebuli, sól, żeberka kotlety wieprzowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe słodko-kwaśne, Kotlety Wieprzowe Słodko-Kwaśne, oraz Kotlety wieprzowe słodko-kwaśne.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Gotować boczek w 4-do 5-quart szeroki ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, i przenieść z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia. Odmierz tłuszcz i, jeśli mniej niż 2 łyżki, dodaj wystarczającą ilość oleju roślinnego, aby doprowadzić łącznie do 2 łyżek stołowych.
Rozgrzać tłuszcz na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie będzie palić, następnie gotować cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie się złocić, około 2 minut.
Dodać kapustę i obrócić szczypcami, aż pokryje się tłuszczem. Wymieszać ocet z czerwonego wina, wodę, cukier, kminek, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i dusić kapustę na umiarkowanie małym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 25 do 35 minut.
W międzyczasie osuszyć 2 kotlety wieprzowe i posypać obie strony 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Ciepła 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy przyprawione kotlety, obracając się raz, 5 minut łącznie, i przenieść do płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głęboko). Sezon pozostałe 2 kotlety i brązowy w oleju pozostały na patelni w ten sam sposób, przeniesienie do patelni. Kotlety pieczone w piekarniku, aż termometr włożony poziomo 2 cale do środka kotleta (nie dotykać kości) rejestry 145 ° F, 5 do 8 protokół.
W międzyczasie połowę boczku wymieszać z kapustą, następnie drobno posiekać pozostały boczek do posypania.
Kotlety pozostawić na patelni, luźno pokrytej folią, 5 minut.
Kotlety podawać na kapuście, z dowolnymi sokami z patelni i posypanymi boczkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.