Kotlety schabowe smażone ze słodko-kwaśną czerwoną kapustą

Kotlety schabowe smażone ze słodko-kwaśną czerwoną kapustą
Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 270 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka cebuli, sól, żeberka kotlety wieprzowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe słodko-kwaśne, Kotlety Wieprzowe Słodko-Kwaśne, oraz Kotlety wieprzowe słodko-kwaśne.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Gotować boczek w 4-do 5-quart szeroki ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, i przenieść z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia. Odmierz tłuszcz i, jeśli mniej niż 2 łyżki, dodaj wystarczającą ilość oleju roślinnego, aby doprowadzić łącznie do 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
GarnekGarnek
3
Rozgrzać tłuszcz na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie będzie palić, następnie gotować cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie się złocić, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać kapustę i obrócić szczypcami, aż pokryje się tłuszczem. Wymieszać ocet z czerwonego wina, wodę, cukier, kminek, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i dusić kapustę na umiarkowanie małym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 25 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Ocet WinnyOcet Winny
KapustaKapusta
PieprzPieprz
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
5
W międzyczasie osuszyć 2 kotlety wieprzowe i posypać obie strony 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
PieprzPieprz
SólSól
6
Ciepła 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy przyprawione kotlety, obracając się raz, 5 minut łącznie, i przenieść do płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głęboko). Sezon pozostałe 2 kotlety i brązowy w oleju pozostały na patelni w ten sam sposób, przeniesienie do patelni. Kotlety pieczone w piekarniku, aż termometr włożony poziomo 2 cale do środka kotleta (nie dotykać kości) rejestry 145 ° F, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
W międzyczasie połowę boczku wymieszać z kapustą, następnie drobno posiekać pozostały boczek do posypania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
BoczekBoczek
8
Kotlety pozostawić na patelni, luźno pokrytej folią, 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Kotlety podawać na kapuście, z dowolnymi sokami z patelni i posypanymi boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn