Kotlety jagnięce z sosem wiśniowo-balsamicznym i miętą
Kotlety jagnięce z sosem wiśniowo-balsamicznym i miętą to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 4. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Mieszanka soli, mięty, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem wiśniowo-miętowym, Grillowane kotlety jagnięce marynowane z balsamicznymi pomidorkami Cherry, oraz Grillowane Kotlety Jagnięce Marynowane Z Balsamicznymi Pomidorkami Cherry.
Instrukcje
Świeże wiśnie wymieszać z cukrem i maceratem, przyrumieniając kotlety. Jeśli używasz mrożonych wiśni, mieszaj z sokami i cukrem i rozmrażaj, około 1 1/2 godziny.
Jagnięcinę osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć 4 kotlety, obracając się raz, o 6 minut łącznie dla średnio rzadkie.
Przenieść na talerz i luźno przykryć folią. Gotować i przenieść pozostałe 4 kotlety w ten sam sposób.
Wylać tłuszcz z patelni i dodać pozostałą łyżkę oleju.
Ciepło do gorąca, ale nie palenie, następnie sauté szalotka, mieszając, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Dodaj wiśnie z sokami, bulion, i ocet i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu i skrobanie brązowe kawałki, następnie zmniejszyć ogień i gotować 3 protokół.
Dodać sól i pieprz do smaku, następnie dodać masło i 2 łyżki mięty, mieszając tylko do roztopienia masła.
Łyżka sosu na kotlety i posypać pozostałe 2 łyżki mięty.