Kotlety jagnięce z salsą z czerwonej papryki i mięty
Jeśli u pacjenta występuje około 30 minut do spędzenia w kuchni, kotlety jagnięce z czerwoną papryką i salsą miętową mogą być doskonałe bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 646 kalorii, 84g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako meksykańskie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 18 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mięty, ząbek czosnku, gałązki rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kotlety jagnięce z sosem miętowo-pieprzowym, Grillowane Kotlety Jagnięce Z Salsą Ananasowo-Miętową, oraz Kotlety jagnięce cytrynowo-oregano z salsą ogórkowo-miętową.
Instrukcje
Kotlety doprawić solą i pieprzem. W każdym kotle wykonaj rozcięcie między kością a mięsem, a następnie wepchnij do każdego kawałek czosnku i małą gałązkę rozmarynu.
Do salsy, umieścić papryki w mini chopper lub robot kuchenny z czosnkiem, chili, mięty i cytryny. Blitz aż drobno posiekane, ale nie pured.
Dodać olej i blitz krótko wymieszać. Wrzucić do miski i pozostawić w temperaturze pokojowej do czasu podania.
Grilluj lub grilluj kotlety przez 5-7 minut z każdej strony, aż staną się brązowe, następnie podawaj na talerzu z salsą (mieszaj przed podaniem).
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.