Kotlety cielęce pieczone na patelni z rukolą
Pieczone kotlety cielęce z rukolą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $4.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 631 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ząbek czosnku, ocet balsamiczny, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kotlety cielęce z pieczoną szalotką, rukolą i miękką polentą, Grillowane kotlety cielęce z sałatką z rukolą i bazylią, oraz Pieczone kotlety cielęce z winogronami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Kotlety cielęce osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Ciepła 1/2 łyżka masła i 1/2 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej (patrz kucharze ' uwaga, poniżej) na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear kotlety aż złoty kolor, o 3 protokół z każdej strony.
Przenieś patelnię na środek piekarnika i piecz kotlety, aż termometr do natychmiastowego odczytu włożony poziomo do kotleta rejestruje 68° (Nie dotykaj Kości), 10 do 15 minut (w zależności od grubości).
Podczas pieczenia kotletów czosnek rozgnieść na pastę z solą za pomocą moździerza i tłuczkiem (lub zmielić i zacieru dużym ciężkim nożem), następnie przenieść połowę pasty do miski i ubić w 1/2 łyżki octu, pozostałą łyżkę oleju, sól i pieprz do smaku.
Przełożyć kotlety na talerz i ogrzać.
Dodaj szalotkę i pozostałą pastę czosnkową na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 1 minutę.
Dodać wino i pozostałą łyżkę octu i gotować, skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowane do około 2 łyżki, o 4 protokół.
Dodać bulion i rozmaryn i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać pozostałe 2 łyżki masła, wirowanie patelni do włączenia, a następnie mieszać w każdym soki cielęce zgromadzone na talerzu. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj rukolę do dressingu i wrzucić do herbu.
Kotlety podawać z sosem i rukolą.
* Jeśli patelnia nie jest żaroodporna, owiń uchwyt folią o dużej wytrzymałości (lub podwójną warstwą zwykłej folii) przed pieczeniem.