Kotlet schabowy smażony z sosem śmietanowo-jabłkowym z szałwii

Kotlet schabowy smażony z sosem śmietanowo-jabłkowym z szałwii
Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 359 kalorii, 2G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pietruszkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kotlety wieprzowe w sosie śmietanowo-jabłkowym, Puree słodkie ziemniaki, Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, smażone jabłka i cebula, oraz Schab faszerowany z boczkiem, szałwią i sosem Chianti dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić na sucho i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
2
Rozgrzać olej w 8-do 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie brązowy posiekać, obracając się raz, 5 do 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć szczypcami na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
4
Wylać wszystko, ale 1 łyżeczka tłuszczu z patelni i zmniejszyć ogień do umiarkowanego, następnie gotować cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie i złoty kolor, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać ocet i gotować, aż płyn odparuje, około 3 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
6
Powrót chop do patelni wraz z soków zgromadzonych na talerzu, następnie dodać wodę, śmietanę i szałwii i gotować na wolnym ogniu, pokryte, bez obracania, aż termometr włożony poziomo do środka chop (unikać kości) rejestry 66°, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
WodaWoda
KościKości
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
7
Przenieś kotlet na czystą płytkę, a następnie gotuj sos, odsłonięty, mieszając, aż płyn zmniejszy się do około 3 łyżek stołowych, 1 do 2 minut. Natkę pietruszki wymieszać z solą i pieprzem do smaku. Łyżka sosu na kotlet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn