Korma Curry: kozie mięso z okrą

Korma Curry: kozie mięso z okrą
Przepis Korma Curry: kozie mięso z Okra może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 381 kalorii, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.78 za porcję. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz okra, sól, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jagnięcina Korma Curry, Kaye Korma Curry, oraz Pasta Curry Korma.

Instrukcje

1
Dzień wcześniej: mięso kozie dokładnie umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.Wyciągnij nasiona ze strąków kardamonu. W moździerzu i tłuczku zmiel nasiona kardamonu. Zmiażdżyć wszystkie gnidy i zebrać około 3/4 łyżeczki kardamonu powder.In blender lub mini-blender jeśli masz taki, obróć smażoną cebulę w gładką czystą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon W ProszkuKardamon W Proszku
KardamonKardamon
Smażona CebulaSmażona Cebula
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać około 2-3 łyżki wody dla płynniejszego przepływu. Zestaw aside.In duży głęboki Garnek podgrzać olej. Usmażyć nasiona kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj imbir pasta czosnkowa, czerwony chili w proszku, garam masala, kardamon w proszku, 1 łyżeczka papryki w proszku i kurkumy w proszku. Gdy tylko będzie złoty i pachnący, dodaj kawałki mięsa. Mieszaj na dużym ogniu, aż cała wilgoć z mięsa odparuje (około 5 do 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kardamon W ProszkuKardamon W Proszku
KurkumaKurkuma
Garam MasalaGaram Masala
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Dodać około 1 szklanki smażonej pasty cebulowej, sos pomidorowy i jogurt. Gotować przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodać około 2-do 3 szklanek wody. To powinno pokryć mięso kozie. Doprowadzić do pełnego wrzenia, a następnie obniżyć ogień do średnio-niskiego. Przykryj pokrywką w kształcie kopuły, aby umożliwić powrót pary do rondla. Gotować przez około 30 minut, często mieszając.Doprawić solą. Doprowadzić do pełnego wrzenia jeszcze raz, przykryć pokrywką. Wyłącz ciepło i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Schłodzić w lodówce przez noc (jeśli to możliwe).Następnego dnia: Rozgrzej piekarnik do 191°.In moździerz i tłuczek, zmielić 3/4 łyżeczki nici szafranu na drobny proszek. ponownie podgrzać kozie naczynie na wierzchu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Dodaj pozostałą smażoną pastę cebulową; doda to naturalnej słodyczy do potrawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Do słodzonego sosu dodać szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
8
Dodaj około szklanki wody do moździerza i tłucz, aby zebrać pozostały proszek szafranu (szafran jest dość drogi, więc nie marnuj go!).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
9
Do sosu wlać płyn szafranowy. SOS zagęścić migdałami flour.In mała patelnia, roztopić ghee z suszonych całych chiles. Jak tylko ghee jest stopiony, dodać pozostałą paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SzafranSzafran
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Przenieść ghee do dania z kóz. Pozostawić na małym ogniu przez kolejne 2 minuty.Przygotowanie okry: przyciąć łodygi okry, ale nie usuwać ich całkowicie; nie chcesz przekłuć warzyw. Umyj je, usuń jak najwięcej wody i skrop połowę soku z cytryny. Zestaw aside.In w oddzielnym rondlu gotować okrę we wrzącej wodzie przez około 4 minuty, aż zmienią kolor; odcedzić i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
GheeGhee
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Każdą okrę pokroić na trzy części. Doprawić solą.Czas montażu: upewnij się, że uchwyt garnka pokrywa się folią aluminiową (aby się nie topił) lub że garnek jest odporny na działanie pieca.Dostosuj przyprawę curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Dodaj okra, miętę i kolendrę do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
13
Posypać czarnym pieprzem.Uszczelnij garnek aluminiową blachą i przykryj garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Umieść na piecu na dużym ogniu przez około 2-3 minuty. Para powinna uciec z garnka. Natychmiast przełożyć do gorącego piekarnika i piec przez około 8-10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Wyjąć z piekarnika. Pozostawić na co najmniej 15 minut. Nie zdejmować pokrywy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
16
Podawać na ciepło z szafranem i ryżem basmati o smaku maślanym lub roti (Indyjski płaski chleb).Bon apptit!
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
RotiRoti
SzafranSzafran
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner
Pratsch Organic Gruner Veltliner
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn