Kompot Granita pomarańczowo-żurawinowa
Kompot Granita pomarańczowy i żurawinowy może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 14 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 96 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, wodę, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 18%. Podobne przepisy to Granita żurawinowa z bitą śmietaną pomarańczową, Kompot Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Kompot Pomarańczowo-Żurawinowy.
Instrukcje
Wlać sok pomarańczowy przez sitko z siatki drucianej do miski; wyrzucić miąższ. Odstawić sok.
Połącz 1/2 szklanki cukru i 2 szklanki wody w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i wymieszać z wytartym sokiem pomarańczowym.
Wlać mieszaninę do 9-calowej kwadratowej patelni; pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przykryć i zamrozić co najmniej 8 godzin lub do momentu uzyskania jędrności.
Połączyć pozostałe 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru i 2 szklanki wody w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia i wymieszać w koktajlu z soku żurawinowego i soku z cytryny.
Wlać mieszaninę do 9-calowej kwadratowej patelni; pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przykryć i zamrozić co najmniej 8 godzin lub do momentu uzyskania jędrności.
Pokrój mrożoną mieszaninę pomarańczy na 1-calowe kostki i umieść w pojemniku z Robot kuchenny. Puls, 1 sekunda na raz, aż mieszanina będzie puszysta. Powtórz procedurę z mieszanką żurawinową. Do podania łyżka 1/4 szklanki granity pomarańczowej do szklanki parfait; łyżka 1/4 szklanki granity żurawinowej nad granitą pomarańczową.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.